Flytt over dataene til den nye disken

Siden vår Toshiba i likhet med de fleste andre bærbare, bare hadde plass til én disk, benyttet vi en vanlig stasjonær PC til dette formålet.

Toshiba-disken med overgang så den kan leses i en stasjonær PC. Bildet viser også en ekstra IDE-overgang fra den andre siden. Foto: Erik Andersen
Toshiba-disken med overgang så den kan leses i en stasjonær PC. Bildet viser også en ekstra IDE-overgang fra den andre siden. Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

For å koble den lille Toshiba-disken opp i en stasjonær PC, kjøpte vi inn noen 2,5-tommers monteringssett. De inneholdt et lite kretskort med overgang til en vanlig IDE-kabel og strømforsyning. I tillegg fulgte det med to metallbraketter som gjorde disken om til 3,5-tommers bredde.

PowerQuest Drive Image Pro

Dette programmet lar deg ta en sikkerhetskopi av en hel disk og plassere den på nettverket eller en annen større harddisk.

I vår tilfelle opprettet vi diskkopien i form av filen TOSHIBA.PQI på den lokale D-stasjonen. Som en tredje harddisk i systemet, hadde Toshiba-disken bokstaven E. Hele prosessen tok ca. 7 minutter.

Så slo vi av maskinen og byttet ut Toshiba-disken med den nye IBM-disken. Det er viktig at den nye disken er helt tom og uten partisjoner.

Vi startet opp igjen og lot Drive Image Pro legge tilbake E-partisjonen, som lå som en fil (TOSHIBA.PQI) på D-stasjonen. Denne prosessen tar like lang tid som den motsatte.

PowerQuest Partition Magic 4.0

Nå som dataene var på plass på den nye disken, hadde vi en partisjon på 1,3 GB og en upartisjonert del på 1,9 GB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.