Flytt programmene dine!

Har du kommet til et punkt der Windows til stadighet minner deg på om at du må slette data for å frigjøre plass på harddisken? Her er løsningen.

Flytt programmene dine!
Publisert
Sist oppdatert

Da jeg kjøpte min første PC i 1994, hadde jeg valget mellom en 120, 270, 340, 420 eller 540 MB harddisk. Beslutningen var vanskelig å ta, den dyreste var tross alt et par tusenlapper dyrere enn den billigste, men jeg bestemte meg til slutt for den største disken. Det gjaldt tross alt å tenke fremover, selv med et magert studentbudsjett.

Tusendobling

I dag kan man gjerne le av historien, ettersom selv billig-PCer nå er utstyrt med harddisker oppimot 250 ganger denne kapasiteten. Forrige uke annonserte Maxtor nye disker med 320 GB kapasitet, og i løpet av det neste året vil vi sikkert se en tusendobling i kapasiteten i forhold til harddisken jeg satset på for åtte år siden. Paradoksalt nok vil prisen i tillegg være omtrent den samme.

Musikk, DivX-filmer, videoredigering, spill, Office-installasjoner - kravene til harddiskplass har nærmest økt proporsjonalt med harddiskspesifikasjonene. Har du hatt PC noen år har du sikkert flere ganger opplevd de ubehagelige meldingene fra operativsystemet om at filer må slettes for å frigi harddiskplass.

Ingen stor kostnad å oppgradere

Heldigvis kan du ha minst to harddisker i en moderne PC, i tillegg til CD-brenner og DVD-spiller, og en ny gigant koster ikke mange hundrelappene nå. Installasjonen tar dessuten bare noen få minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer