Flyttbar datalagring

Behovet for å flytte data mellom maskiner blir stadig større. Nye tekniske løsninger dukker opp hele tiden, og det kan være vanskelig å velge riktig løsning. DinSide Data lanserer i løpet av kort tid en test av de forskjellige alternativene. Her kommer en oversikt og litt bakgrunnsstoff.

Flyttbar datalagring
Publisert

Zip

Den mest utbredte ”superdisketten” hittil, er Zip fra Iomega. Det er basert på forbedret diskett-teknologi og stasjonene finnes for intern eller ekstern montering. Zip leveres med en rekke forskjellige grensesnitt: SCSI, parallell, ATAPI og USB. Kapasiteten er 100 MB i 3,5-tommers format i den første modellen. I 1999 kommer en større versjon med kapasitet på hele 250 MB.

Dette formatet brukes mye i kontorsammenheng og for utveksling av mindre mengder mediadata.Overføringshastigheten ligger på rundt 1 MB/sek.

Jaz

Et annet alternativ fra Iomega er JAZ, som bruker harddisk-teknologi. Hastigheten og kapasiteten kunne sammenlignes med harddisker den gangen den ble lansert, men har i dag sakket akterut. Maksimal kapasitet er 2 GB og formatet er 3,5-tommer.

Dette mediet brukes mye i reklame og mediabransjen både for primærlagring og transport Overføringshastigheten er rundt 5 MB/sek for 1 GB-varianten, mens 2 GB-varianten ligger på rundt 7 MB/sek.

Clik!

Dette er et nytt format fra Iomega som først og fremst er beregnet på bruk sammen med mobile enheter. Digitale kameraer, bærbare MP3-spillere og ultraportable datamaskiner er typiske kandidater for denne typen lagring. Kapasiteten er på 40 MB og formatet er svært kompakt – ca 5 cm i diameter.Overføringshastigheten ligger rundt 700 KB/sek.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer