Flytte alle filer med HD?

Publisert
Sist oppdatert

Kan man flytte alle filer via en ekstern hardisk for så å montere det inn på en ny pc??PS nybegynner

Datadoktoren svarer

Heisann!

Kort svar: ja. Men det er en diskuterbar sannhet, for det spørs litt på hvilke filer du skal flytte.

Dersom det er filer som ikke er installert i Windows (regner med at det er dette du kjører), altså filer som bilder, musikk, filmer eller dokumenter, så er det ikke noe problem.

Snakker vi derimot om å for eksempel overføre alle filene som trengs for å kjøre et installert spill eller program (for eksempel Word) så er det ikke mulig. For at disse filene skal fungere med Windows må de nemlig installeres. Det er nemlig ikke bare filer som kopieres over under installering, verdier skrives også til Windows' register (en stor intern database for operativsystemet).

Og til slutt, dersom det er snakk om å flytte hele Windows med rubbel og bit til en ny maskin så vil du nok få problemer. Jeg vil i så fall heller råde deg til å installere Windows på den nye maskinen, overføre instillingene dine, reinstallere nødvendig programvare og deretter ta med de filene du trenger. Men dette blir lett litt komplisert, så her er det ikke farlig å ta med noen som kan litt fra før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer