Flytte data mellom PCer

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har kjøpt ny PC, men skulle gjerne ha flyttet data fra harddisken på min gamle PC over til den nye før jeg feg overdrar den til annen bruker. Noe godt tips om hvordan dette kan gjøres uten å brenne titals CD’er?

Hilsen Alf

Datadoktoren svarer

Hei, Hvis begge PCene har nettverkstilkobling, kan du koble dem sammen i nettverk. Dette kan du gjøre med en krysset nettverkskabel mellom maskinene, eller ved å koble begge til en ruter, hub eller svitsj. Hvis du ikke bruker ruter, må du gå inn i nettverksoppsettet og sette en fast IP-adresse på begge maskinene i stedet for DHCP. Adressene kan f.eks. være 192.168.1.1 og 192.168.1.2

Så må du sette begge PCene til å være i samme arbeidsgruppe og slå på fildeling.

Det finnes også USB-løsninger som lar deg koble to maskiner sammen, men dette koster noen hundrelapper.

Et alternativ som jeg selv ofte bruker, er å ta ut den gamle disken og montere den midlertidlig i den nye PCen. Du kan bare nappe ut kabelene fra CD/DVD og sette i harddisken i stedet, så slipper du å endre noe på koblingsbøylene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer