Flytte plass mellom partisjoner?

Publisert
Sist oppdatert

Hei!

Jeg har ett problem harddisken min som er på cirka 18 GB er delt opp i tre partisjoner: C, E og D. Problemet mitt er at C-området nå er fullt. Programmer og andre ting ønsker jo plass fra C området, dette skaper problemer for meg da jeg hele tiden må slette programmer og annet for å få plass til nytt materiale. Jeg trenger svar på om det går an å overføre plass fra D eller E (disse er nesten tomme hos meg) til Område C. Jeg ville bli svært takknemlig for svar. Det er helt sikkert andre som sliter med samme problemstilling.

Hilsen Frode

Datadoktoren svarer

Hei Frode,

Du er nok ikke den første som har hatt dette problemet, nei.

Det er fullstendig mulig å "flytte" ledig plass fra den ene partisjonen til den andre i Windows - uansett versjon. Det som i praksis skjer, er at du reduserer størrelsen på den ene partisjonen til fordel for den andre, uten at filene berøres.

Acronis Disk Director Suite er kanskje det beste programmet til dette formålet, som kan lastes ned i prøveversjon her. Det finnes også andre programmer, som du finner ved å søke etter det magiske ordet "partitioning."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer