Flytte store datamengder?

Publisert

Jeg skulle hatt overført en del data fra en maskin til en annen, og har en intern harddisk som jeg for øyeblikket ikke bruker. Er det mulig å bygge den om til en ekstern harddisk som eventuelt kan kobles til USB porten på andre datamaskiner?

Disketter er ikke aktuelt å bruke og ZIP-drive blir litt dyrt siden jeg ikke har så altfor mye bruk for det. Finnes det eventuelt noen andre smarte måter å få overført data på?

Datadoktoren svarer:

Hva som er den beste løsningen avhenger av hvordan dataene dine skal håndteres. Hvis det bare er snakk om å flytte data fra en PC til en annen, finnes det flere alternativer. Hvis du skal gjøre noe med dataene på en annen maskin, og flytte dem tilbake til din egen PC, blir saken annerledes.

Portable media

CD-R, og til en viss grad CD-RW, har overtatt det meste av behovet for flytting av moderat store datamengder. Prisene er lave, og platene får du til og med i dagligvarebutikker og kiosker til under en tier. Problemet er først og fremst begrensningene på 650 eller 700 MB for henholdsvis 74 og 80-minutters plater. For store media-prosjekter må du spre filene over flere plater, men dette er ikke alltid mulig. I noen tilfeller, for eksempel råopptak av videodata, kan filene være vesentlig større.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer