Flytte Vistas "Mine dokumenter"?

Kan jeg endre plasseringen av mappen dokumentene mine blir lagret under i Vista?

Publisert
Sist oppdatert

Hei

Har nettopp innstallert Vista Home Premium, og har fra Windows XP av lagt alle dokumentene mine på en annen harddisk (e:). Kan jeg endre plasseringen av mappen "c:/brukere/dag" til "e:/"? (Altså det som heter Mine Dokumenter på Windows XP).

MvhDag Andre

Datadoktoren svarer

Hei,

"Mine dokumenter" som vi kjenner den fra XP har som du skjønner fått en overhaling. I stedet for en slik mappe som igjen holder mapper som "Min musikk", " Mine bilder" og så videre, har hver bruker i Vista sin egen mappe under c:\brukere\brukernavn. Denne har igjen flere undermapper, deriblant "dokumenter", "musikk" og "bilder", som nå har blitt helt vanlige mapper.

Når Vista er installert kan du normalt ikke flytte c:\brukere\dag (ditt brukernavn) til en annen stasjon (eller du kan men det involverer å gjøre forandringer i registeret, noe jeg ikke anbefaler). Men siden den nye strukturen uansett vil gjøre det nødvendig for deg å rydde litt så anbefaler jeg følgende fremgangsmåte:

1. Opprett en ny folder på e:\. Kall den gjerne "dag".2. Åpne et nytt vindu og naviger deg til c:\brukere\dag.3. Merk alle mappene. Høyreklikk på en av dem og velg "klipp ut".4. Høyreklikk i mappen e:\dag og velg "lim inn".5. Trykk F5. Hvis de nye mappene får en lyseblå farge har du gjort alt riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer