KLiKK TV – se høydepunkter og alle episodene

- Folk sier ennå at de savner KLiKK TV

Lenge før nett-TV tok av hadde KLiKK TV en stor fanskare. - Vi ga oss mens leken var god, forteller programlederen.

UFORMELT: - Tommelfingerregelen var at så lenge vi hadde det gøy selv, så ville også seerne kose seg, forteller Martin Sivertsen, som den gang jobbet i ITavisen. Sammen med Øivind Idsø, (fra Dingz) til høyre, var han programleder for KLiKK TV fra 2007 til 2009. Før blant annet økonomien satte en stopper for moroa. Foto: Per Ervland
UFORMELT: - Tommelfingerregelen var at så lenge vi hadde det gøy selv, så ville også seerne kose seg, forteller Martin Sivertsen, som den gang jobbet i ITavisen. Sammen med Øivind Idsø, (fra Dingz) til høyre, var han programleder for KLiKK TV fra 2007 til 2009. Før blant annet økonomien satte en stopper for moroa. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

2007 var året Boris Jeltsin, Anna Nicole Smith og Luciano Pavarotti døde. Året vi for siste gang kunne kjøpe raketter til nyttårsaften. Året Valla-saken preget avisforsidene.

Og året Martin Sivertsen endelig fikk realisert drømmen om et norsk nett-TV-program om teknologi.

JUBILEUM: Dinside fyller 20 år, og vi ser tilbake på noen av høydepunktene.
JUBILEUM: Dinside fyller 20 år, og vi ser tilbake på noen av høydepunktene. Vis mer

- Jeg husker godt den kvelden på Elmer's, da fotograf Per Ervland og jeg klekket ut idéen, forteller Sivertsen, som da jobbet i ITavisen.

- Jeg var inspirert av amerikanske show som Diggnation og This Week in Tech, og vi begynte å lefle med tanken på at vi kunne gjøre noe i de baner her hjemme.

Resultatet ble den første sendingen av KLiKK TV, 29. januar 2007, fra Dinside, ITavisen og Dingz.no.

De skulle holde det gående i 47 episoder over to år og få en ivrig skare av seere – før det sa stopp.

Her ser du noen høydepunkter fra de aller første KLiKK TV-sendingene, med blant annet splitter nye Windows Vista, Walkman-telefon, et rekordbrytende kompaktkamera og Nintendo Wii:

Vis mer Vis mer

KLiKK TV tidlig ute

KLiKK TV-episodene ble lagt ut på nett sånn cirka annenhver uke, varte i sånn cirka 20 til 50 minutter og hadde sånn cirka alltid programlederne Øivind Idsø og Martin Sivertsen.

Teknologijournalister fra Dinside, ITavisen og Dingz.no kom innom for å vise fram dingsene og spillene de testet, gjester kom for å skryte av egne produkter og i reportasjer fikk seerne bli med på blant annet teknologimesser.

FASTE GJESTER: Her er noen av journalistene som ofte tok turen innom KLiKK TV-studioet. Fra øverst til venstre: Pål Joakim Pollen (Dinside), datadoktor Vegar Jansen (Dinside), Thomas Marynowski (Dinside), Tore Neset (ITavisen), Bjørn Eirik Loftås (Dinside) og Øyvind Paulsen (Dingz). Pollen, Neset og Loftås jobber nå alle i Dinside. Foto: Per Ervland
FASTE GJESTER: Her er noen av journalistene som ofte tok turen innom KLiKK TV-studioet. Fra øverst til venstre: Pål Joakim Pollen (Dinside), datadoktor Vegar Jansen (Dinside), Thomas Marynowski (Dinside), Tore Neset (ITavisen), Bjørn Eirik Loftås (Dinside) og Øyvind Paulsen (Dingz). Pollen, Neset og Loftås jobber nå alle i Dinside. Foto: Per Ervland Vis mer

Spørsmålet var om nordmenn var klare for konseptet i 2007 – før både smartmobiler og Apple TV.

- Men mottakelsen var over all forventning. Vi kunne knapt tro våre egne øyne da de første visningstallene kom inn, sier Sivertsen, som forteller om rundt 15.000 til 25.000 seere fra starten av.

Verre var det rent tekniske. Youtube var ikke et alternativ, Aller Internett fikk serverproblemer og én av løsningene ble noe så nerdete som BitTorrent.

Enda verre var det finansielle. Å tjene penger på videoinnhold er vanskelig i dag, og det var enda vanskeligere i 2007.

Derfor sluttet KLiKK TV

- Jeg tror vi kom til et punkt der vi hadde produsert episoder på sparebluss annehver uke så lenge, at vi rett og slett syntes det ble vanskelig å holde koken uten å kunne dedikere mer tid og ressurser, forteller Sivertsen.

- Det var det ikke så lett å få til, enn så lenge ingen hadde klart å tjene noe penger på dette. Så da vi begynte å oppleve at vi ikke var like ivrige, og ikke lenger ble bedre og mer kreative fra gang til gang, ble vi ganske raskt enige om å gi oss mens leken var god.

Den 6. mars 2009, etter 47 KLiKK TV-episoder over to år, ble det dermed full stopp. En beslutning ikke alle var like glade for.

- Jeg opplever fremdeles en gang i blant at folk jeg ikke kjenner kommer opp til meg og sier de husker og savner KLiKK TV, forteller den tidligere programlederen.

- Og det er selvfølgelig veldig stas.

KLiKK TV-sendingene er et oppkomme for dem som liker å mimre om gammel teknologi. For det har skjedd mye på de 11 årene som har gått, og heldigvis har Sivertsen lastet opp samtlige KLiKK TV-episoder på Youtube.

I sin siste sending lagde KLiKK TV-gjengen et rørende tilbakeblikk på sine to år på PC-skjermen. Her har du den tårevåte sekvensen:

Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer