For deg som elsker bilder

Gratis Mac-program gjør det enkelt å finne tilbake bildene.

iLovePhotos sorterer bildene dine ved å finne ansikter.
iLovePhotos sorterer bildene dine ved å finne ansikter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere tar tusenvis av bilder i året, og etter hvert er det vanskelig å finne frem til enkelte av dem.

Selvsagt hjelper det med en god katalogstruktur - navngir du for eksempel katalogene dine med dato etterfulgt av tittel ("2008-07-02 Hyttetur med familien Jenssen"), er det som regel greit nok å finne akkurat det bildet du er på jakt etter.

Få orden i musikksamlingen

Men - hva hvis du skal lage kalender og er på jakt etter alle bildene av både mormor og hennes barnebarn? Det er blant annet her Mac-programmet iLovePhotos kommer inn i bildet.

Ansiktsgjenkjenning

iLovePhotos er en kombinert nettjeneste/gratisprogram som lar deg organisere bilder lokalt og laste dem opp på nettet for å dele med andre.

Den sentrale funksjonen er ansiktsgjenkjenning. Når du starter programmet første gang, kan du importere bilder enten fra iPhoto eller direkte fra harddisken. Da analyserer iLovePhotos alle bildene i jakt på ansikter og gjør en tålelig god jobb med å finne alle.

Vi så oss imidlertid nødt til å gå igjennom bildene manuelt etterpå. Man kan selvsagt ikke kreve at programmet skal finne ansikter som er veldig rotert eller der noe er i veien for deler av ansiktet, men det var også enkelte bilder der programmet burde ha funnet flere ansikter, men der ikke alle var identifisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer