For deg som elsker bilder

Gratis Mac-program gjør det enkelt å finne tilbake bildene.

iLovePhotos sorterer bildene dine ved å finne ansikter.
iLovePhotos sorterer bildene dine ved å finne ansikter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere tar tusenvis av bilder i året, og etter hvert er det vanskelig å finne frem til enkelte av dem.

Selvsagt hjelper det med en god katalogstruktur - navngir du for eksempel katalogene dine med dato etterfulgt av tittel ("2008-07-02 Hyttetur med familien Jenssen"), er det som regel greit nok å finne akkurat det bildet du er på jakt etter.

Få orden i musikksamlingen

Men - hva hvis du skal lage kalender og er på jakt etter alle bildene av både mormor og hennes barnebarn? Det er blant annet her Mac-programmet iLovePhotos kommer inn i bildet.

Ansiktsgjenkjenning

iLovePhotos er en kombinert nettjeneste/gratisprogram som lar deg organisere bilder lokalt og laste dem opp på nettet for å dele med andre.

For deg som elsker bilder


Den sentrale funksjonen er ansiktsgjenkjenning. Når du starter programmet første gang, kan du importere bilder enten fra iPhoto eller direkte fra harddisken. Da analyserer iLovePhotos alle bildene i jakt på ansikter og gjør en tålelig god jobb med å finne alle.

Vi så oss imidlertid nødt til å gå igjennom bildene manuelt etterpå. Man kan selvsagt ikke kreve at programmet skal finne ansikter som er veldig rotert eller der noe er i veien for deler av ansiktet, men det var også enkelte bilder der programmet burde ha funnet flere ansikter, men der ikke alle var identifisert.

De 25 beste nettjenestene

Når du så har gjort taggingen, kan du veldig lett utføre et visuelt søk.


Enkel tagging

Når prosessen med å finne ansikter er ferdig, setter du i gang med å tagge bildene. Dette gjøres omtrent på samme måte som i Photoshop Elements. Du klikker på ett og ett bilde og deretter i en rute; enten en som er ledig (hvis det er en ny person) eller ruta der du har lagt de andre bildene av vedkommende.

Når du så har gjort taggingen, kan du veldig lett utføre et visuelt søk. Du drar enkelt og greit personene til søkelinja, og så snevres bildeutvalget deretter. Du kan velge selv om du vil ha alle bildene der person a ELLER person b er med i bildet, eller om du kun vil se bildene der BÅDE person a og person b er med.

Siden en filmsnutt sier mer enn 123 ord, illustrerer vi dette med følgende:


Del med andre

Ved å registrere deg på iLovePhotos.com, kan du også dele bilder med andre. Dette kan du gjøre på flere måter; enten ved å merke bildene du vil dele og laste dem opp, eller så kan du også sette på automatisk deling av bilder. Ved å lagre epostadressen til de du tar bilder av, kan du for eksempel velge å dele alle bilder du har tatt av dem automatisk, eller så kan du definere enkelte som venner eller familie og dele bildene dine deretter.

iLovePhotos lar deg dele bilder på flere måter.
iLovePhotos lar deg dele bilder på flere måter. Vis mer


Både programmet og nettjenesten er gratis å bruke, men vi lurer litt på hvordan de har tenkt til å tjene penger i fremtiden. I tillegg kommer programmet i våre øyne til kort mot Googles Picasa, som i den nye versjonen også har ansiktsfunksjoner, men Picasa er dog kun tilgjengelig for Windows.

Du kan laste ned iLovePhotos på http://www.ilovephotos.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer