For enkelt å skylde på Windows 8

Windows 8 får skylden for at PC-salget stuper. Men bildet er dessverre langt mer sammensatt.

Hvem er det egentlig som ønsker å styre PC-en med fingrene på en vertikaltstilt skjerm, spør blant annet vår dataredaktør. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Hvem er det egentlig som ønsker å styre PC-en med fingrene på en vertikaltstilt skjerm, spør blant annet vår dataredaktør. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har alltid vært overbevist om at intelligens er en situasjonsbetinget variabel.

Noen ganger bestemmer du deg for noe, og gjennomfører, uansett hvor dumt det i praksis viser seg å være. Som da jeg en gang bestemte meg for å skyve en veibom til side med snuten på bilen, og stoppet ikke før jeg var på andre siden og bommen hadde rukket å lage en stygg ripe som strakk seg fra frontlykt til bakfanger.

Man kan i ettertid rive seg i håret og skrike av ren selvbebreidelse, men det hjelper aldri. Det eksisterer heller ikke en angreknapp i det virkelige liv.

Og mange hevder at det Microsoft holder på med er litt i samme bane. De har bestemt seg for at Windows 8, Metro og fingerstyring er veien å gå, til tross for alle hylekorene og stupende PC-salgstall. Analytikerne i IDC mener at Windows 8 forvirrer brukerne og er en hovedforklaring til salgssvikten, og medier over hele verden kaster seg på hetse-bølgen, mens Microsoft ser ut til å late som ingenting.

Men det mange av dem glemmer i farten er at det ikke bare er Windows PC-er som selger dårlig.

Også salget av Mac-er har gått kraftig tilbake den siste tiden. Det til tross for at både maskinene og operativsystemet stort sett blir hyllet både av medier og publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer