ID-tyveri:

– For enkelt

– Dette er nok en bekreftelse på at altfor mange mennesker opplever identitetstyveri.

3,4 PROSENT: Hele 150 000 nordmenn oppgir å ha opplevd ID-tyveri de siste to årene ifølge en undersøkelse fra Skatteetaten og NorSIS. Foto: Lise Åserud / NTB
3,4 PROSENT: Hele 150 000 nordmenn oppgir å ha opplevd ID-tyveri de siste to årene ifølge en undersøkelse fra Skatteetaten og NorSIS. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Det er NorSIS i samarbeid med Skatteetaten som har gjennomført ID-tyveriundersøkelsen.

Den viser at antall nordmenn som oppgir at de har blitt utsatt for identitetstyveri den siste toårsperioden er på 3,4 prosent. Det tilsvarer rundt 150 000 personer.

Samfunnsproblem

Seniorrådgiver Eivind Reier Holm i NorSIS sier i en pressemelding at dette er alt for mange.

– Dette er nok en bekreftelse på at altfor mange mennesker opplever identitetstyveri. I dag er det for enkelt å kjøpe varer og tjenester i andres navn. Dette er problem for oss som samfunn, og det skaper utrygghet hos den som utsettes for identitetstyveri. Mer ustrakt bruk av nasjonale ID-kort er blant tiltakene som kan redusere problemet, fortsetter Marianne Henriksen, fagdirektør for ID-forvaltning i Skatteetaten i meldingen.

Det positive er at det ikke er noe signifikant økning sammenliknet med året før. Dette på tross av at vi har vært gjennom en pandemiperiode med økt bruk av digitale tjenester.

Det er behov for flere tiltak for å redusere omfanget av ID-tyveri. Mer bevissthet rundt risikoen for ID-tyveri og mer utstrakt bruk av nasjonale ID-kort er noen av tiltakene Skatteetaten og NorSIS trekker frem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer