For få USB-porter på PCen

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Har kun to USB kontakter på min PC. Når jeg har scanner, skriver, digitalkamera og kortleser fra Norsk Tipping er dette to for lite.

Jeg kan selvsagt gå bak og bytte tilkobling, men dette er tungvint da PC-bordet er trangt.

Fins det noen måte jeg kan løse dette problemet, f.eks koble to enheter til samme port ("dobbelkontakter")??

Anders

Datadoktoren svarer:


Det du tenker på som "dobbeltkontakter" heter en USB HUB. Dette er en liten intelligent fordelingsboks, som har en port til PCen og flere porter til tilleggsutstyr, gjerne 4 eller mer.

Disse boksene selges overalt hvor du får kjøpt datautstyr og koster noen hundrelapper. Da kan du bruke mange flere tilleggsenheter på PCen din.

Disse boksene fungerer som ”trafikklys” og dirigerer trafikken som kommer fra de forskjellige portene til og fra PCen, uten at det blir kollisjoner mellom dataene.

Vær oppmerksom på at alle enhetene som er koblet til, må dele båndbredden til -kontakten på PCen. Derfor er det ikke så lurt å koble for eksempel en skanner og en USB-harddisk på samme HUB. Krevende enheter som sender mye data og brukes samtidig, bør kobles til hver sin USB-port på PCen.

Nye PCer kommer med mange flere USB-porter, så dette det blir stadig mindre problematisk å koble opp tilleggsutstyr.

Selv har jeg følgende USB-utstyr koblet til min hjemme-PC:

Skanner, FlashCard-leser, skriver, trådløst mus/tastatur, MIDI-interface, MIDI-kontrollboks og 2 ”dongler” (kopibeskyttelsesnøkler) – totalt 8 enheter koblet til hver sin port på PCen.

Dukker det opp mer USB-utstyr må jeg koble opp USB-HUBen min igjen...

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer