For store AVI-filer

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har noen store videoklipp liggende på harddisken som tar voldsom plass. De er lastet ned fra Digitalt videokamera, Pinnacle og jeg skulle gjerne ha lastet disse ned på DVD plater. (Størrelsen på filene er over 4,7 GB).

Når jeg forsøker å kopiere til DVD brenner får jeg beskjed om at størrelsen på filen er strørre enn plassen på disken. Forståelig nok, men jeg hadde trodd jeg ville blitt bedt om å sette inn ny plate når nr. 1 var full.

Den gang ei..... har dere noen tips????

På forhånd takk,

mvh Ray

Datadoktoren svarer

Hei

Vanlig kopiering er ikke intelligent nok til å fordele data over flere medier. Det gjelder alt fra disketter til skrivbar DVD.

Du kan prøve en sikkerhetskopi-løsning, men det er vel egentlig å løse feil problem?Jeg ville heller delt opp materialet i mindre filer. Da er det jo langt lettere å stelle med dem etterpå, både ved innlasting, redigering og kopiering.

Enten kan du overføre materialet på nytt, fra de originale DV-kassettene, eller du kan bruke et program til å splitte de store filene i mindre filer. Det finnes flere programmer som kan gjøre dette. Et søk på nettet fant programmet Advanced AVI Splitter, som kan lastes ned i prøveversjon, du finner det her

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer