For varme harddisker?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Jeg har 2 harddisker i min PC og nylig har jeg funnet ut at det er svært varmt i kabinettet. Vet ikke hvor varme diskene mine er men jeg brenner meg på dem hvis jeg holder fingeren på dem for lenge. Så jeg lurer på hvor varme harddisker kan tåle å bli før de ryker? Dette er to 120 GB Maxtor-disker, 7200 rpm.

Vennlig hilsen Anders

Datadoktoren svarer:

Harddisker kan bli ganske varme, moderne disker er spesifisert til å tåle temperaturer på rundt 55 grader. Dette føles ganske varmt, og mange vil nok ha problemer med å holde på en slik disk for lenge.

Generelt er varme en av elektronikkens største fiender, derfor bør du sørge for å ha god luftsirkulasjon i kabinettet. Det betyr at du ikke bør montere diskene rett over hverandre, men la det være en åpen plass i mellom. Hvis kabinettet ditt har flere plasser til disker, for eksempel i toppen eller bunnen av kabinettet, kan det være lurt å flytte en av diskene dit.

Har du en ledig 5,25-tommers plass, kan du montere en av diskene her ved hjelp av braketter. Hvis diskene fremdeles blir like varme, bør du vurdere å installere kabinettvifter, som sørger for en luftstrøm over diskene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer