Forandre fasong på et bilde?

Publisert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et firkantet bilde som jeg ønsker å gjøre ovalt (beskjære), og gjerne litt dimmet/slørete i kantene. Er det enkelt, eller en stor operasjon?

Vidar

Datadoktoren svarer:

Det er viktig å huske på at alle bilder alltid egentlig er firkantet. Du kan endre den tilsynelatende fasongen på et bilde, men det vil alltid være en rektangulær ramme rundt uansett. Denne rammen kan derimot gjøres usynlig/transparent i en nettleser eller andre programmer, og derfor får vi ofte følelsen av å se bilder som har de merkeligste fasonger.

Heldigvis behøver ikke en slik operasjon å være særlig komplisert. I ditt tilfelle ønsket du å beskjære et bilde til en spesiell fasong, i tillegg til at du ønsket det som vi kaller for fade-effekt i kantene. Dette kan du få til ved å markere ut det området i bildet som du ønsker å ta vare på.

Enkelt i PaintShop Pro

De fleste programmer for bildebehandling har en slik markeringsfunksjon. I dette tilfellet tar vi utgangspunkt i PaintShop Pro 7, som du kan laste ned i gratis 30-dagers versjon fra denne adressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer