Forandre på partisjoner

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Jeg har kjøpt en ny datamaskin, en Acer Aspire 6935G og den leveres med to partisjoner, først trodde jeg ville klare meg fint med 160GB på den ene men nå er det fullt der. På den andre partisjonen så er det ingenting.

Hva kan jeg gjøre for å slå sammen disse til en partisjon, uten å måtte formatere harddisken eller miste data?

Mvh Mikael

Datadoktoren svarer

Heisann,

Det er fullt mulig å ta ledig plass fra D: og flytte over til C:, eller bare slå de sammen. I tidligere versjoner av Windows har du vært nødt til å bruke tredjeparts programvare, men har du Vista er det nå lagt inn (riktignok noe begrensede) muligheter for å forandre på partisjonene.Du kan lese om dette i denne artikkelen.

Hvis du ikke får dette til å fungere (eller har et annet operativsystem) er kanskje Partition Magic et av de beste programmene, men det koster penger.

Heldigvis finnes det gratis - om enn kanskje ikke like elegante - alternativer også. Vi må selvfølgelig nevne GParted, som er en Linux-basert løsning og skal virke på de fleste PC-er uavhengig av operativsystem. En kort omtale av programmet og hvordan du bruker det til akkurat det du trenger kan du lese her!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer