Fordele båndbredde i WLAN?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Jeg har 2 mbit bredbånd fra Nextgentel på mitt rom i min leilighet.

Kabelen fra ruteren går til en svitsj, hvor min pc er tilkoblet. I tillegg har jeg et trådløst aksesspunkt fra FujitsuSimens koblet til svitsjen.

Jeg har en stasjonær pc i stua med trådløst nettverkskort som jeg bruker til å se filmer på TV'en og lignende.

Men nå kommer problemet mitt: Det bor en til i leiligheten og han har en bærbar PC med trådløst kort og vi deler på regninga osv. Men når han downloader som verst, så funker det for eksempel ikke å spille nettspill (for eksempel Counter Strike) for meg.

Det jeg lurer på er om jeg kan begrense båndbredden til 1 mbit til hver, hvis begge bruker mye båndbredde samtidig?

Finnes det noe program som kan gi meg muligheten til å kontrollere båndbredden?

mvh

Freddy

Datadoktoren svarer

Hei

Det ideelle måtte i så fall være programvare i selve aksesspunktet som skulle kunne begrense kapasiteten i forskjellige kanaler. Det finnes ikke i noe aksesspunkt vi har testet, men i mer avanserte svitsjer finnes det lignende muligheter.

OPPDATERT:En leser informerer om at Draytek Vigor 2900 og 2900G som kommer i februar skal ha innebygd båndbreddekontroll.

Programvare i PCene ville ikke uten videre kunne løse dette problemet, siden de sitter etter den trådløse forbindelsen. Det finnes programvare som begrenser båndbreddebruken, f.eks. Netlimiter, men det blir jo en tillitssak i forhold til kameraten, siden det installeres på hans maskin.

Det er også mulig at du ville få bedre ytelse hvis du koblet deg direkte til svitsjen med nettverkskabel. Da slipper du unna en del "administrasjon" som det er mye av i trådløst nett. Og i spill er det vel først og fremst responsen og ikke båndbredden som teller?

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer