Fordele båndbredden i nettverk

Publisert
Sist oppdatert

Ettersom jeg bor hos mine foreldre, deler vi internettlinje. Som regel fungerer dette greit, men problemet er bare det at når jeg spiller over nettet (CS, CoD4), går internettet i sneglefart hos foreldrene mine sin PC (noe de ikke liker).

Jeg har lett lenge etter en løsning som kan fordele inn og ut hastigheten på internettet i mellom PCene. Fordelen med dette er at min internettbruk da ikke ville påvirke foreldrene mine sin internetthastighet. De resterende alternativene er enten å spille over nettet når jeg er sikker på at foreldrene mine ikke bruker det på sin PC, eller anskaffe meg et eget ADSL abonnement.

Noen forslag?

Mvh.Ole

Datadoktoren svarer

Hei Ole,

Joda, jeg har faktisk flere forslag. Det enkleste for deg er kanskje å selv begrense din egen båndbreddebruk ved hjelp av et tredjepartsprogram du kan laste ned fra Internett.

I et slikt program bestemmer du hvor mye datatrafikk som maksimalt kan gå fra og til din PC, og da er det bare å sette denne ned til et nivå som gjør at annen datatrafikk ikke lider.

Eksempler på slik programvare er Traffic Shaper XP (gratis, men noe begrenset datagjennomstrømming), NetLimiter, BWMeter og DU Meter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer