Foregangsland eller sær-land?

Vi er de første som skrur av FM. Kun tiden vil vise om det var et smart valg.

I MOTBAKKE: Den tyske DAB-forkjemperen Helmut Bauer strir for å få sine landsmenn til å se det samme lyset som vi. Foto: TORE NESET
I MOTBAKKE: Den tyske DAB-forkjemperen Helmut Bauer strir for å få sine landsmenn til å se det samme lyset som vi. Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av 2017 blir alle FM-senderne slått av her i landet.

Det har vakt oppsikt rundt om i verden, skal vi tro flere av de utenlandske deltakerne på gårsdagens Europeiske radiodager på Thon Hotell Opera i Oslo torsdag.

- Ikke lett å følge Norge

- Det sitter langt inne for oss svensker å følge etter Norge. Men nå mener jeg vi bør gjøre det. Norge har gått foran og vist oss hvordan den politiske prosessen bør være for å få til en effektiv og rask overgang til digitalradio. Alle i Sverige er enige om at radioen må digitaliseres, men den politiske interessen og viljen har manglet, sa Staffan Rossell fra det kommersielle radionettverket SBS i Sverige.

KOMMENTAR: - Nå kan de gjerne skru av FM for min del

Noen av hans kolleger mener åpenbart av Sverige i stedet bør se til Finland. Etter en kort forsøksperiode med DAB ble nettet rett og slett skudd av og hele prosjektet skrinlagt. I stedet hører finnene digitalradio via Internett, eller via det digitale TV-nettet.

På Island er bakkebasert, digitalt radionett overhodet ikke noe tema.

- Altfor uenige

Men i Tyskland, som er Europas lokomotiv i mange henseender, er de godt i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer