TikTok-trend vekker oppsikt:

Foreldre kan få sjokkregning

Barns aktiviteter på sosiale medier kan bli kostbart for foreldrene. Redd Barna etterlyser bedre vern mot unge på sosiale medier.

SÅRBARE PÅ NETT: Flere barn har gitt store pengegaver til innflytelsesrike brukere på TikTok. Foto: Hideki Yoshihara/AFLO/Shutterstock
SÅRBARE PÅ NETT: Flere barn har gitt store pengegaver til innflytelsesrike brukere på TikTok. Foto: Hideki Yoshihara/AFLO/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dyr og oppsiktsvekkende trend florerer på den sosiale plattformen TikTok.

Flere brukere med store følgeskarer har håvet inn større pengegaver under emneknaggen #TiggTok.

Ifølge Expressen er det flere barn som har gitt bort «gaver» til TikTok-brukere den siste tiden.

Den svenske avisa skriver at pengedonasjonene ofte skjer uten at foreldrene vet om det.

Spesialrådgiver Kaja Hegg i Redd Barna sier til Dagbladet at hun er bekymret for at barn blir utsatt for et pengepress på nettet.

- Det kan sammenliknes med å overlate barn for seg selv på et kjøpesenter. Der prøver alle å selge dem noe, men på nettet er man kanskje litt mindre bevisst over den økonomiske vinningen, sier hun.

Forventer gaver

Trenden går ut på at TikTok-profilene får en utfordring om noe de skal gjøre i videoen som publiseres på plattformen. Deretter forventes det at de mottar «gaver» fra følgerne.

Først må følgerne kjøpe en virtuell mynt direkte i appen.

Seinere brukes denne mynten som valuta til å kjøpe ulike tjenester, eksempelvis til å spytte inn penger til TikTok-profilenes utfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer