TikTok-trend vekker oppsikt:

Foreldre kan få sjokkregning

Barns aktiviteter på sosiale medier kan bli kostbart for foreldrene. Redd Barna etterlyser bedre vern mot unge på sosiale medier.

SÅRBARE PÅ NETT: Flere barn har gitt store pengegaver til innflytelsesrike brukere på TikTok. Foto: Hideki Yoshihara/AFLO/Shutterstock
SÅRBARE PÅ NETT: Flere barn har gitt store pengegaver til innflytelsesrike brukere på TikTok. Foto: Hideki Yoshihara/AFLO/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dyr og oppsiktsvekkende trend florerer på den sosiale plattformen TikTok.

Flere brukere med store følgeskarer har håvet inn større pengegaver under emneknaggen #TiggTok.

Ifølge Expressen er det flere barn som har gitt bort «gaver» til TikTok-brukere den siste tiden.

Den svenske avisa skriver at pengedonasjonene ofte skjer uten at foreldrene vet om det.

Spesialrådgiver Kaja Hegg i Redd Barna sier til Dagbladet at hun er bekymret for at barn blir utsatt for et pengepress på nettet.

- Det kan sammenliknes med å overlate barn for seg selv på et kjøpesenter. Der prøver alle å selge dem noe, men på nettet er man kanskje litt mindre bevisst over den økonomiske vinningen, sier hun.

Forventer gaver

Trenden går ut på at TikTok-profilene får en utfordring om noe de skal gjøre i videoen som publiseres på plattformen. Deretter forventes det at de mottar «gaver» fra følgerne.

Først må følgerne kjøpe en virtuell mynt direkte i appen.

Seinere brukes denne mynten som valuta til å kjøpe ulike tjenester, eksempelvis til å spytte inn penger til TikTok-profilenes utfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.