Forhåndstitt på OpenOffice 2

Det åpne kildekodeprogrammet OpenOffice 2.0 har ambisjoner om å ta igjen Microsofts kontorprogrammer på både pris (det er gratis) og funksjoner. Vi tar dem på ordet og ser om det er på tide å bytte til verdens nest største kontorpakke.

Publisert
Sist oppdatert

OpenOffice (eller OOo, som det ofte kalles) er i likhet med nettleseren Firefox utviklet etter prinsippet om åpen kildekode, som rent praktisk sett ofte resulterer i gode - og billige - alternativer til andres programmer.

Med tanke på at prisen for Microsoft Office er oppe i flere tusenlapper, kan antakelig de fleste med fordel ta en nærmere titt på OpenOffice - som er både gratis og "modent" som program, med nesten de samme egenskapene som Microsoft sitt tilbud.

Nytt i den kommende 2.0-versjonen er at programmene starter langt raskere enn før, at grensesnittet har blitt pusset litt opp, og at integrasjonen med filer fra Microsoft Office har blitt kraftig forbedret.

"Bra nok" kontorpakke?

OpenOffice 2.0 kommer med denne utgaven opp på et nivå som kanskje kan sammenlignes med Office 2000, der man tidligere ofte sammenlignet det med Office 97-versjonen fra Microsoft. Mange mener derimot at det var 97-versjonen av MS Office som var den siste virkelige forbedringen, og at det ikke er behov for stort mer enn dette for 90 % av brukerne.

OpenOffice-pakken inneholder tekstbehandlingsprogrammet Writer, regnearkprogrammet Calc, og presentasjonsprogrammet Impress. I tillegg har det en del nyttige ekstraprogrammer, som ofte ikke følger med i Microsoft Office-pakken, som matte- og formelredigeringsprogrammet Math og tegneprogrammet Draw. Men noe organiserings- eller epostprogram á la Microsofts Outlook er foreløpig ikke inkludert i OpenOffice.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer