Formatere harddisken?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har problemer med å få formatert harddisken på den bærbare PCen min.

Jeg skulle legge inn Windows XP Professional over den gamle Windows XP Home-versjonen min, og så tenkte jeg at jeg skulle formatere disken min i farten. Men det er ikke så enkelt som jeg hadde trodd.

Jeg har prøvd å formatere med å høyreklikke på C:, og å formatere fra ledeteksten men den nekter fra begge disse..

Har du noen brutale måter jeg kan prøve meg på?

Hilsen Stein

Datadoktoren svarer

Hei,

Det går dessverre ikke an å formatere harddisken som Windows-systemet ligger på - det blir omtrent som å spise munnen sin. For hvis Windows skal formatere disken som Windows ligger på, sier det seg selv at du får problemer.

Løsningen er å bruke installasjonsprogrammet til Windows-systemet du skal installere, og velge å formatere harddisken derfra. Hvis du starter maskinen fra CDen (trykk på ESC-knappen for en oppstartsmeny), kommer ikke Windows-systemet til å kjøre - og da kan du slette i vei.

Men - da går du glipp av mange av verktøyene i Windows XP som overfører innstillinger fra et system til et annet. Det beste er nok derfor å ta backup av de viktigste filene dine først!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer