Fitbit lanserer Charge 2 og Flex 2

Fornyer sine mest populære aktivitetsarmbånd

Ett av dem kan du nå ta med på svømmetur.

REGISTRER SVØMMETUREN: Du kan trygt ta med Fitbits nye aktivitetsarmbånd Flex 2 i svømmebassenget. Foto: Fitbit
REGISTRER SVØMMETUREN: Du kan trygt ta med Fitbits nye aktivitetsarmbånd Flex 2 i svømmebassenget. Foto: Fitbit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka går årets IFA-messe av stabelen i Berlin, og her vil noen av de største elektronikkprodusentene vise frem et lass av nyheter - og vi kommer selvsagt til å være tilstede for å fortelle deg om det viktigste som blir presentert.

I forkant av messa har Fitbit, kjent produsent av aktivitetsarmbånd, lansert et par nye produkter.

Det dreier seg om to nye oppfølgere til noen av deres mest populære aktivitetsarmbånd.

Den litt enklere Fitbit Flex 2

LYSER OPP: Flex 2 har ikke skjerm, men ved hjelp av LED-lysene kan du blant annet se hvor mye av dagens skrittmål du har oppnådd. Foto: Fitbit
LYSER OPP: Flex 2 har ikke skjerm, men ved hjelp av LED-lysene kan du blant annet se hvor mye av dagens skrittmål du har oppnådd. Foto: Fitbit Vis mer

Første aktivitetsarmbånd ut er Flex 2, som erstatter tre år gamle Flex, for øvrig et av de første aktivitetsarmbåndene vi testet på Dinside.

Nykommeren Flex 2 er en designmessig penere og slankere versjon.

Den er et relativt enkelt aktivitetsarmbånd som kan registrere det mest grunnleggende av din daglige aktivitet som skritt, trening og søvn. Det har dog ikke innebygd pulsmåler.

Som den første Flex-utgaven er selve aktivitetsmåleren en separat liten dings som kan tas ut av armbåndet det kommer i - og det finnes en rekke forskjellige armbånd og festeanordninger du kan ha den i, til og med et halskjede.

SOM ET SMYKKE: Hvis du ønsker, kan du ha Flex 2 rundt halsen. Foto: Fitbit
SOM ET SMYKKE: Hvis du ønsker, kan du ha Flex 2 rundt halsen. Foto: Fitbit Vis mer

Flex 2 kommer ikke med skjerm, men har fem LED-lys foran som blinker i forskjellige farger for å varsle deg etter som når noen ringer deg eller sender tekstmelding. Den vibrerer også, for eksempel når du når dagens skrittmål eller for å minne deg om å røre på deg.

På den forrige utgaven måtte man tappe på sensoren for for eksempel skru av vibrasjonsalarmen, og vi tipper det samme gjelder her.

Noe som er helt nytt med Flex 2 er at den er såkalt svømmetett, hvilket betyr at du skal kunne dykke med den ned til 50 meter i både basseng og hav. Du skal også kunne dusje med den. Og når du begynner å svømme med den, skal den automatisk registrere svømmeøkta, med runder, tid og forbrente kalorier.

Batteritiden skal for øvrig være på fem dager, lover produsenten.

Flex 2 skal komme i butikkene i september/oktober, og vil koste 999 kroner. Det vil også bli mulig å kjøpe armbånd separat.

Fitbit Charge 2 med større skjerm

Det andre nye aktivitetsarmbåndet fra Fitbit er Charge 2, oppfølger til Charge og Charge HR og alternativ til blant andre Polar A360 og Garmin Vivofit 3.

Som Charge HR kommer Charge 2 med pulsmåler. Designen er dog ny. Utseendemessig minner den mer om Fitbit Alta, som vi anmeldte tidligere i år og som har blitt markedsført som et aktivitetsarmbånd for stilbevisste.

FIRE GANGER SÅ STOR: Skjermen på Charge 2 er større enn hos forgjengerne. I tillegg til å se din daglige aktivitet, kan du også få opp innkommende anrop og tekstmeldinger på skjermen.  Foto: Fitbit
FIRE GANGER SÅ STOR: Skjermen på Charge 2 er større enn hos forgjengerne. I tillegg til å se din daglige aktivitet, kan du også få opp innkommende anrop og tekstmeldinger på skjermen.  Foto: Fitbit Vis mer

Charge 2 har også større skjerm enn tidligere Charge-modeller.

Du kan imidlertid ikke sveipe på skjermen for å veksle mellom informasjon, som hvor mange skritt du har gått og antall forbrente kalorier, i stedet må du tappe.

Slik fungerte det på Alta også, og selv om vi opplevde denne som litt upresis, kan det se ut som det fungerer bedre på Charge 2, i hvert fall etter Digital Trends forhåndsomtale å dømme.

På den ene siden av skjermen sitter også en knapp du kan bruke for å bla gjennom funksjoner som pulsmåler, aktivitetsmodus, stoppeklokke og noe nytt Fitbit kaller for «Guided Breathing Session», som er en avslapningsfunksjon hvor du skal puste dypt over en angitt periode (en lignende funksjon kommer til Apple Watch i løpet av høsten).

Fitbit introduserer også en funksjon for å måle din såkalte «Cardio Fitness Level». Det er en slags kondistest som baserer seg på hvordan man måler ditt maksimale oksygenopptak (VO2 Max).

Men i stedet for at du må løpe på en tredemølle (du kan visstnok også gjøre dette), tar Fitbit dine bevegelsesdata for én dag for å rangere formen din - og så får du visstnok også tips til hvordan du kan forbedre den.

Batteritiden på Charge 2 skal også være fem dager, ifølge Fitbit. Prisen blir 1.599 kroner når den kommer i salg i september/oktober. Det vil også bli mulig å kjøpe reimer separat, men prisen på disse er foreløpig ikke kjent.

DET SER PENT UT: Fitibit Charge 2 ser definitivt ut til å være noe man kan bruke på både jobb og fest. Selve armbåndene er utskiftbare, og du får dem i en rekke forskjellige farger og design. Foto: Fitbit
DET SER PENT UT: Fitibit Charge 2 ser definitivt ut til å være noe man kan bruke på både jobb og fest. Selve armbåndene er utskiftbare, og du får dem i en rekke forskjellige farger og design. Foto: Fitbit Vis mer

LES OGSÅ:
Fem smarte ting du kan gjøre med et aktivitetsarmbånd
Apple Watch - ti måneder senere, hvor bra er den?
Er det vits å betale for kroppsanalyse?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer