Forsikringen betaler ødelagt harddisk

De fleste forsikringsselskaper dekker datarekonstruksjon, men setter strenge krav til hvordan harddisken gikk i stykker.

GRATIS?: Er du heldig kan du få forsikringsselskapet ditt til å punge ut om harddisken går i stykker. Å la for eksempel Ibas reparere harddisken din kan nemlig bli svært dyrt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GRATIS?: Er du heldig kan du få forsikringsselskapet ditt til å punge ut om harddisken går i stykker. Å la for eksempel Ibas reparere harddisken din kan nemlig bli svært dyrt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som DinSide tidligere har fortalt, kan det bli en svært dyr affære å redde data fra ødelagte harddisker. Men; det kan være verdt det, når ulykken først er ute.

Les også: Så mye koster det å rekonstruere dataLes også: Slik gikk det da vi reddet vår gamle harddisk

Det mange ikke vet, er at forsikringene de allerede har kan dekke utgiftene.

De fleste dekker

DinSide har bedt alle de største, norske forsikringsselskapene redegjøre for sine tilbud til uheldige databrukere.

Her er svarene vi har fått foreløpig:

  • Sparebank 1: Innboforsikring dekker utgifter til rekonstruksjon av både data fra harddisker og fysiske gjenstander som bilder og notater. Erstatningssummen er maks 25.000 kroner for standardforsikringen, og 50.000 kroner for "Topp Innboforsikring".
  • Tryg: Den ordinære innboforsikringen dekker dataredning for inntil 10.000 kroner, utvidede forsikringer dekker 50.000 kroner.
  • Gjensidige: Innbo- og verdigjenstandforsikring dekker rekonstruksjonsarbeid på inntil 50.000 kroner.
  • If: De ordinære boligforsikringene dekker rekonstruksjon og redding av fysiske gjenstander som bilder og liknende. Opptil 10.000 kroner kan brukes, men det tilbys "superforsikringer" som dekker inntil 50.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer