Forskjellige typer skannere

Publisert

I dette kapitlet vil vi se nærmere på de mest vanlige typen skannere, og hvordan de fungerer. På den måten blir du bedre i stand til å se hvilke egenskaper hver enkelt type har, og til hvilke prosesser de egner seg.

Flatbed-skannereDette er den mest vanlige typen skannere, og fungerer på mange måter som en kopimaskin. Du legger objektet som skal skannes (bilder, dokumenter osv) på en glassplate, og så beveger skannerhodet seg fra undersiden, og kopierer objektet.

De fleste flatbed-skannerne har ikke innebygget funksjon for å håndtere mange dokumenter automatisk, eller muligheten til å skanne lysbilder og transparenter.

Sheetfed-skannereDette er en type skannere som har blitt mer populære de siste årene. De minner mer om en faks enn en kopimaskin, siden det er objektet som beveger seg over skannerhodet, og ikke omvendt.

Her finnes flere typer. De enkleste kan bare skanne ett dokument/bilde om gangen, mens andre blir levert med innebygd arkmater.

Ulempen med disse skannerne er at de som regel gir et noe dårligere resultat enn flatbed-skannere, på grunn av at et papir/bilde vanskelig kan beveges uten at det utsettes for støy og forskyvninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer