Forslag til komponenter

Ønsker du en stille og god stue-PC til å se TV og DVD på? Vil du ha et kraftig råskinn uten sidestykke til TVen? Eller vil det ha det billigst mulig, uten noe fancy ekstrautstyr? Vi gir deg oversikten over de forskjellige måtene å bygge stue-PC på.

Forslag til komponenter
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange måter å sette opp en stue-PC på. Du kan sette i de aller dyreste og råeste komponentene du finner, og få deg en spillmaskin uten like som også kan gjøre sitt for å regne ut det menneskelige genkartet om igjen.

Mange muligheter

Du kan holde deg til å lage en ren multimediemaskin etter "godt nok"-prinsippet, eller en som ligger i det gylne punktet mellom pris og ytelse, og legger vekt på stillhet og multimedia. Vi gir deg forslag med cirkapriser for alle tre.

Selv om disse forslagene er basert på Asus sin S-presso-maskin, står du selvfølgelig fritt til å velge en hvilken som helst mini-PC når du skal bygge stue-PC.

Hvis det er viktig for deg å ha FireWire eller om du ønsker å bruke ditt eget skjermkort, finner du antakelig bedre løsninger i de store nettbutikkene. Du kan likevel bruke mange av de samme komponentene, som vi uansett håper vil gi den en fornuftig kostnadsoversikt når du lurer på å bygge din egen stue-PC.

Den rolige TV- og filmmaskinen

  • Asus S-presso P111 (med TV-kort og fjernkontroll) - ca. 2800 kroner
  • Intel Pentium 4 2,4 GHz s478 - ca. 1000 kroner
  • 512 MB standard DDR400-minne - ca. 380 kroner
  • NEC 3520A DVD-brenner - ca. 530 kroner
  • Samsung Spinpoint P80 120 GB IDE harddisk - ca. 650 kroner
  • Logitech cordless dekstop LX500 - ca. 650 kroner
  • Skjerm: TVen din
Totalt: ca. 6010 kroner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer