DJI Osmo Action lansert

Først erobret de himmelen - nå vil de ta GoPro

Går rett i strupen på actionkamera-kongen.

UTFORDREREN: DJI Osmo Action er selskapets første produkt som direkte konkurrerer med GoPros Hero7-kameraer. Blant annet er det vanntett ned til 11 meter. Foto: DJI
UTFORDREREN: DJI Osmo Action er selskapets første produkt som direkte konkurrerer med GoPros Hero7-kameraer. Blant annet er det vanntett ned til 11 meter. Foto: DJI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en årrekke har DJI levert de heftigste dronene for forbrukermarkedet, og annet enn flygende enheter, har selskapet også produkter som det stabiliserte kameraet Osmo, mobil-gimbalen Osmo Mobile og den langt mindre Osmo Pocket.

Nå går kineserne inn for å kapre markedsandeler i actionkameramarkedet, med Osmo Action – et kamera som i hvert fall på papiret går ganske rett i strupen på GoPro Hero 7.

Det kan bli spennende – i motsatt retning prøvde GoPro seg med en drone for noen år siden, men det gikk ikke så veldig bra …

TO SKJERMER: Med en liten skjerm foran trenger du ikke mobiltelefonen for å sjekke at utsnittet ser riktig ut. Foto: DJI
TO SKJERMER: Med en liten skjerm foran trenger du ikke mobiltelefonen for å sjekke at utsnittet ser riktig ut. Foto: DJI Vis mer

Skjerm foran og bak

En ting som umiddelbart ser ut til å være bedre med DJIs variant, er at det finnes skjermer på begge sider av kamaeraet, som man enkelt kan bytte mellom ved å dobbeltprikke på baksiden. Spesielt blir det da lettere å rigge til kameraet for å filme seg selv, fremfor å måtte bruke en mobilapp for å sjekke at utsnittet stemmer.

De to skjermene er for øvrig 2,25 tommer (bak) og 1,4 tommer (foran). Osmo Action er også vanntett ned til 11 meters dybde.

Dog mangler Osmo Action GPS, som GoPro byr på i sin toppmodell. Batteritiden er for øvrig oppgitt til 63 minutter i full oppløsning med stabilisering aktivert. Her oppgir GoPro 45-50 minutter på tilsvarende oppløsning.

Vis mer Vis mer

4K-oppløsning med høy bitrate

Spesifikasjonsmessig byr DJI på ganske mye av det samme som GoPro Hero7. Begge støtter 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund, men DJI leverer 100 Mbps bitrate kontra 78 hos Hero7.

Det betyr at filene blir større, men at de også er mindre komprimerte. Osmo Action har også mulighet for HDR-video i 4K (30 bilder per sekund), en funksjon GoPro mangler.

Ellers har begge to mulighet for å ta stillbilder med 12 Mp oppløsning, og samme sensorstørrelse. Den elektroniske stabiliseringen skal være ganske jevngod om vi skal tro de første testene og førsteinntrykkene rundtom på nett.

KOMPATIBELT: DJI Osmo Action bruker samme feste som GoPro. Foto: DJI
KOMPATIBELT: DJI Osmo Action bruker samme feste som GoPro. Foto: DJI Vis mer

Kompatibel med GoPro-festet

Småfrekt er det også at DJI Osmo Action kan brukes med GoPros festeutstyr, så her er det mulig å gå rett fra GoPro til DJI uten å måtte bytte ut alt tilbehøret.

Objektivet byr også på en enkel mulighet for å skru på ND-filtre, som fungerer som en slags «solbrille» og kan være kjekke å bruke i sterkt sollys. Dessuten vil slike filtre beskytte linsa.

Prismessig er de to ganske like her til lands, der det i skrivende stund skiller en hundrelapp i DJIs favør (3799,-). Det skal dog sies at Hero7 kostet 4390,- da det ble lansert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer