Første disk med lynraske Serial ATA

Seagate er først ute med å demonstrere en harddisk med det nye Serial ATA-grensesnittet. Serial ATA øker overføringshastigheten kraftig og forenkler kablingen sammenlignet med dagens ATA/EIDE-grensesnitt.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

Selv om Seagate ikke har vist noen disk som vil komme i butikkene i år, er dette et meget interessant innblikk i hva slags disker vi vil kunne velge på denne tiden til neste år. Serial ATA løser en rekke av de problemene vi har med dagens EIDE-grensesnitt.

Demomaskinen

Seagate, i samarbeid med APT Technologies og Vitesse Semiconductor Corporation, viste denne aller første løsningen på Intel Developer Forum Conference (IDF) i San Jose, California. Det er derfor ingen overraskelse at maskinen var en prototype med Intel Pentium 4-prosessor.

Siden Serial ATA ikke vil bli bygget inn i brikkesettene før tidligst i 2002, vil du allerede til neste år få PCI-kort med dette grensesnittet. Det var en prototype på et slikt kort fra APT Technologies som ble benyttet i San Jose.

APT Technologies viste også en 12X DVD-ROM-leser som fungerte sammen med Seagate-disken på det samme Serial ATA-kortet. (Var det noen som sa lynrask DVD-ripping?)

Hva er Serial ATA?

Dagens raskeste parallelle EIDE-grensesnitt er ATA100. Det har en overføringshastighet på 100 MB (megabyte) pr. sekund. Kabelen som benyttes er en tett flatkabel med 80 ledere. De slås sammen til 40 kontakter i pluggene, så eldre EIDE-utstyr kan benytte samme kabel og kontakter. Det vil ikke komme noe raskere parallelt EIDE-grensesnitt enn ATA100. Produsentene må derfor tenke nytt og Serial ATA er et resultat av dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer