Første DVD-opptaker med støtte for Windows Media

Hong Kong-baserte Malata/Wanlida har lansert en DVD-opptaker med støtte for Windows Media 9-formatet fra Microsoft. Ikke bare avspilling, men også opptak.

Første DVD-opptaker med støtte for Windows Media
Publisert
Sist oppdatert

Opptakeren, som har fått navnet DiVA 489, kan ta opp TV-programmer i MPEG4-basert Windows Media 9-format (WMV9). Det betyr langt høyere kompresjon enn MPEG2-formatet som benyttes i DVD-filmer.

Inntil 15 timer VHS-kvalitet

Produsenten lover at du skal kunne spille inn mer enn 6 timer i en kvalitet som tilsvarer det som omtales som DVD-kvalitet, på én DVD+R(W)-plate, og inntil 2 timer i VHS-kvalitet på en helt vanlig CD-R(W)-plate. Velger du denne kvaliteten på en DVD+R(W)-plate, kan du få 15 timer med opptak. Disse platene kan for øvrig bare spilles av i denne og kommende Windows Media Video-kompatible spillere, eller på PCen.

DiVA 489, som for øvrig skal selges under Polaroid-navnet i USA, kan selvsagt også avspille vanlige DVD-filmer. Filmer og klipp du har redigert ved hjelp av Windows Movie Maker og brent til CD/DVD på PCen, vil også kunne spilles av på DiVA 489.

Den er også utstyrt med nettverkskort, for streaming av innhold fra Internett, og har også innebygd en nettleser for surfing på nettet. WMA- og MP3-filer skal også kunne avspilles. Pris er i skrivende stund ukjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer