Første fargelaser fra Kyocera

Fargelasere har eksistert noen år, men først i fjor ble det såpass bevegelse i prisene at bedrifter for alvor begynte å interessere seg for dem. Og når markedet løsner, kommer det flere aktører: Også Kyocera lanserer nå en rimelig fargelaser.

Første fargelaser fra Kyocera
Publisert

Farger er ikke bare jåleri, men kan (ved fornuftig bruk...) gi vesentlige bidrag til bedre formidling av informasjon. Forretningsmateriell som grafikk, regneark, presentasjoner og andre dokumenter blir ofte lettere tilgjengelig for mottakeren når du har tilgang til farger som virkemiddel.

Skal du skrive ut fotografier i begrensede mengder, er en rimelig blekkskriver som regel den beste og billigste løsningen. Men for de fleste andre fargejobber i vanlige bedrifter, er en fargelaser en ypperlig løsning – ikke minst fordi den enkelt kan settes i nettverk og er vesentlig enklere i drift enn en blekkskriver.

Kyoceras nye FS-5800C bruker samme Panasonic-drivverk som sitter i Tektronix 560, men de øvrige komponentene er utviklet av Kyocera. Drivverket er av høy kvalitet, og har en maksimal oppløsning på 1200 x 1200 dpi (punkter pr. tomme). Til daglig bruk er det imidlertid fornuftig å bruke 600 dpi, og dette er da også skriverens standardoppløsning.

Skriveren produserer firefargers-sider med en hastighet på opptil 3,5 sider pr. minutt. Trenger du imidlertid bare sort, går det unna med opptil 14 sider pr. minutt, som er fullt på høyde med vanlige sort/hvit nettverkslasere. Skriveren er derfor fullt brukbar også til annet enn fargeutskrifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer