Førsteinntrykk: MacBook Pro

MacBookPro har designmessig det meste til felles med Powerbook-serien, men det meste av innmaten er nå byttet ut. Vi har tatt en liten prøvetur med maskinen.

Publisert
Sist oppdatert

Når det gjelder maskinvaren har den nye MacBook Pro svært mye til felles med en rekke andre bæbare som har blitt lansert i det siste. Da Intel offisielt lanserte levering av Core Duo-prosessorene hadde jo alle produsentene maskiner klare. Selvsagt.

Acer TravelMate 8200, som vi allerede har testet, har jo samme prosessor, men modellen vi testet kjører på 2 GHz og Mac’ene leveres bare med 1,67 eller 1,83 GHz. Pussig forresten at Apple hele tiden bruker GHz, mens Intel ellers legger vekt på sine nye typebetegnelser i sin omtale av de prosessorene.

Ellers er det samme minnetype, samme grafikkbrikke, men harddisken og DVD-brenneren er muligens ikke den samme. Apple forteller ikke hva som sitter i maskinen, og det kan dessuten forandre seg etter hvert.

Skjermoppløsningen på MacBook Pro er på 1440 x 900, mens de fleste PCer bruker paneler med høyere 1680 x 1050 eller lavere 1280 x 800 oppløsning i dette formatet - 15,4". Den forrige Powerbook-modellen i denne størrelsen hadde 15,2" skjerm med 1440 x 960 punkter.

Men skjermen på MacBook Pro er vesentlig mer lyssterk enn den gamle skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer