Førsteinntrykk:Lynrask overføring fra digitalkamera

Hvis du synes effektivitet er viktig når du arbeider med digialt kamera, er det flere gode alternativer til å overføre bildene med seriellkabel. Vi har sett på to slike løsninger.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Hvis ditt kamera har utskiftbart minnekort (SmartMedia eller CompactFlash) kan du kjøpe en adapter som gjør overføring fra kameraet til PCen betydelig mer effektiv. Vi har kikket på to løsninger fra Olympus: En adapter som plassres i PCMCIA-spor i bærbar PC og en adapter som kan plasseres i diskettstasjon (hvis du ikke har PCMCIA-spor).

Det er ikke bare Olympus som har slike adaptere. Både Canon og Kodak selger lignende adaptere til ComPactflash minnekort som fungerer på samme måte.

PC-Card Adaptor

Prinsippet er såre enkelt. Kortet står i PCen hele tiden. Når du har tatt bildene, tar du ut minnekortet fra kameraet og setter det inn i adapteren, og vips så kan du kopiere bildene direkte fra kortet til hvor du måtte ønske.

For å installere kortet trenger du bare å plassere det i kortplassen. Windows vil da automatisk sette det opp som en ekstra harddisk. Dette har vi bare testet i Windows 95 og 98, og da fungerte det smertefritt.

Hastigheten med adapteren er upåklagelig. Hastigheten kan sammenlignes med kopiering fra en vanlig harddisk.

Dette kortet koster ca. 1 000 kroner inkl. mva. og det er absolutt verdt pengene hvis du jobber mye med ditt digitale kamera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer