Forsvinner PCen?

DINSIDE KOMMENTERER: Sjefen for programvarehuset Sun, Scott McNealy, spår at 50% av menneskene ikke vil oppsøke nettet via PC om to år. I stedet vil vi bruke andre maskiner. Er PCen i ferd med å dø?

Torvald Kvamme er redaktør for DinSide Data.
Torvald Kvamme er redaktør for DinSide Data. Vis mer
Publisert

PCen er blitt det naturlige utgangspunkt for all databehandling, og det er vanskelig å tenke seg et liv uten. Men er det nå virkelig slik at PCen i sin nåværende form er nødvendig? Kan det tenkes at PCen som det eneste virkemiddelet for seriøs databehandling forsvinner?

Hva med en nettplate?

Et eksempel på et område hvor PCen kan stå for fall, er bruk av Internett hjemme. Årets CeBIT-messe viser at det foreligger alternativer som gjør akkurat denne aktiviteten på en mye mer elegant måte. Produktet kalles med en fellesbetgnelse Webpad, og er en liten flat plate med en trykkfølsom LCD-skjerm som kan brukes trådløst i hele huset.

Tenk deg hvor enkelt det blir å lese aftenposten i godstolen med denne. Slå den på, og den kobler seg selv opp mot nettet via en basestasjon et eller annet sted.Men selv om de aller fleste synes dette høres fristende ut, og prototyper har vært vist frem i årevis, har produktet ennå ikke nådd ut i butikkene. Ville du brukte noen tusenlapper på en slik? Jeg ville - definitivt!

Relatert: 8017">Denne artikkelen gir oversikt over nettplater som lanseres på årets CeBIT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer