Fortsatt mulig med gratis Windows 7

Prøv 90-dagers fullversjon av Windows 7 Enterprise helt gratis.

Fortsatt mulig med gratis Windows 7
Publisert
Sist oppdatert

Allerede halvannen måned før Windows 7 dukket opp i butikkhyllene i oktober, gjorde Microsoft en 90-dagers versjon tilgjengelig for nedlasting og utprøving. Versjonen var myntet på IT-sjefer og andre profesjonelle IT-folk som ønsket å evaluere operativsystemet for blant annet å sjekke kompatibiliteten mot bedriftens eksisterende programmer.

Full pakke

Tilbudet er fortsatt tilgjengelig, og gjelder Enterprise-utgaven, og både 32- og 64-bits versjonene er tilgjengelig. Og dersom du ikke er bevandret i Windows-versjoner kan vi fortelle at Enterprise-versjonen er identisk med Ultimate-versjonen, som gir deg rubbel og bit av funksjonalitet.

Det er imidlertid noen "haker" ved denne prøveversjonen:

1. Den vil i utgangspunktet kun virke 100% i 90 dager etter at den er installert, men i følge rapporter skal det være mulig å kjøre rearm-trikset og forlenge denne perioden.2. Det er normalt ikke mulig å oppgradere etter endt prøveperiode, med mindre du har et gyldig Enterprise volumlisensnummer. Det betyr at de fleste må kjøre en ren installasjon av "normal" Windows 7 etter prøveperioden, hvis den gav mersmak.3. Denne versjonen er kun tilgjengelig på engelsk, spansk, fransk, tysk og japansk. Norsk språkpakke kan imidlertid lastes ned via Windows Update. 4. Du må aktivere prøveversjonen etter 10 dager. Hvis ikke, vil datamaskinen skru seg av etter en times bruk. Det samme vil skje dersom du bruker prøveversjonen ut over prøveperioden.5. Det kreves at du har en Windows Live-konto (Hotmail, Messenger etc) eller tilsvarende for å laste ned prøveversjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.