Fortsatt uenighet mellom Telia og Nent

TV-kunder av Telia har siden 1. mars ikke kunne ta inn kanaler fra Nent. Nå sier Nent at deres kanaler ikke vil komme tilbake til Telia.

INGEN ENIGHET: Nå sier Nent at de forsvunnede kanalene ikke vil komme tilbake til Telias TV-kunder. Foto: Gorm Kallestad / NTB
INGEN ENIGHET: Nå sier Nent at de forsvunnede kanalene ikke vil komme tilbake til Telias TV-kunder. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: 26. mars kom partene til enighet.

Nent står bak kanaler som TV3, V4, TV6, Viasat Nature, Explorer og alle V-kanalene fra Viasat.

Siden 1. mars har rundt 500.000 Telia-kunder ikke hatt tilgang til disse kanalene, samt strømmetjenestene Viaplay og Filmfavoritter. Det inkluderer Champions League- og Bundesliga-kamper, skriver Nettavisen.

Nents kommersielle direktør Kim Poder sier at kanalene deres ikke vil vende tilbake til Telias flater og at partene ikke lenger har noen avtale. Han mener deres innhold er borte for godt.

- Samarbeidet vi har hatt med Telia gjennom flere år nå blitt avsluttet i og med at partene etter langvarige forhandlinger ikke oppnådde enighet i februar, sier Poder.

Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde sier på sin side at de beklager situasjonen som har oppstått.

- Vi jobber for fullt for å finne en god løsning slik at kundene igjen kan få sett på Nent-kanalene, sier han.

Oppdatert: 26. mars kom partene til enighet, og kanalene og strømmetjenestene kom samme dag tilbake til Telia-kunder.

– Vi er glade for at vi igjen kan gi våre kunder markedets bredeste TV-tilbud. Jeg vil samtidig beklage situasjonen som har vært de siste ukene overfor våre kunder. Vi forstår frustrasjonen, men vi har nå funnet en god løsning for begge parter, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør for Telia Norge.

Dette får du i kompensasjon

Da nyheten om at de nevnte kanalene ville forsvinne for Telias kunder kom, opplyste Telia at kundene skulle få følgende kompensasjon for det innholdet som ikke er tilgjengelig lenger:

  • 25 ekstra poeng som du kan bruke i valgmenyen til å velge blant et stort utvalg strømmetjenester eller andre TV-kanaler frem til enighet om en ny avtale med NENT.
  • De 25 ekstra poengene beholder du ut mars. Dersom du ønsker å beholde det samme innholdet etter at poengene er borte, kan du velge det inn igjen i Valgmenyen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer