Forventer mye rimeligere SSD-er

Billigere brikker vil snart føre til store priskutt, ifølge produsent.

Store SSD-er har blitt langt rimeligere det siste året. Samsung og Crucial leder an med kapasiteter på rundt 1 TB til godt under 4000 kroner. I løpet av året kan prisene være kuttet med nok en tusenlapp, ifølge produsenten Transcend. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Store SSD-er har blitt langt rimeligere det siste året. Samsung og Crucial leder an med kapasiteter på rundt 1 TB til godt under 4000 kroner. I løpet av året kan prisene være kuttet med nok en tusenlapp, ifølge produsenten Transcend. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SSD-en har vært på markedet noen år, og stadig flere PC-er som selges har erstattet harddisken med flashbasert lagring.

Det er stort sett bare fordeler knyttet til dette, de er raskere, veier mindre, trekker mindre strøm, kan bygges mindre, støyer ikke, og tåler fint et fall i bakken.

Usikker på SSD? Ikke etter dette

Langt dyrere

Den største ulempen er prisen. Du betaler rett og slett fortsatt mye mer pr GB lagringspass på en SSD enn på en harddisk, og det er hovedgrunnen til at harddisken fortsatt har en plass i mange forbrukerprodukter, og da i hovedsak i den rimeligere delen av markedet.

For et knapt år siden skrev vi at prisene på mindre SSD-er (128 og 256 GB) var i ferd med å flate ut, mens prisene på større (rundt 500 GB) sank raskt. Siden den gang har også disse stabilisert seg, og de rimeligste med denne kapasiteten koster i underkant av 2000 kroner, ifølge Prisjakt. Det er bare 200 kroner billigere enn for ett år siden.

1 TB langt billigere

Men dersom du synes 500 GB er for lite, har prisutviklingen vært meget hyggelig på SSD-er med 1 TB kapasitet. Her kostet den rimeligste tett opp mot 10.000 kroner for ett år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.