Forventninger til teknologiåret 2014

I 2014 kommer det til å skje mye på blant annet skjermfronten, her er våre forventninger til teknologien i året som kommer.

OLED, 4K og brukerbestemt innhold er tre stikkord som blir viktige på TV-fronten i 2014. Foto: Bjørn Eirik Loftås
OLED, 4K og brukerbestemt innhold er tre stikkord som blir viktige på TV-fronten i 2014. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2013 var året da Nokia sluttet å lage mobiltelefoner, smartmobil- og nettbrett-salget ble tatt til nye høyder, og PC-salget fortsatte nedgangen. Det var også året da PC-produsentene lanserte det ene rare hybridproduktet etter det andre for å prøve å stoppe den negative spiralen, men nesten ingen av dem opplevde særlig suksess.

Vi er med andre ord inne i et reelt teknologiskifte, der stadig flere av oppgavene vi tidligere måtte bruke PC-en til, blir både enklere og raskere utført på mobil eller nettbrett.

Dette går spesielt hardt ut over PC-salget i lavpris-segmentet, som av mange er spådd å bli fullstendig overkjørt av nettbrettet i tiden som kommer.

Bedre hybrider

Men ikke alt kan løses best på nettbrett og mobil, og derfor virker hybridløsninger å være en god idé, det vil si kombinert nettbrett og PC. Men skal det bli fortgang i salget må løsningene være kompromissløse. De må kunne fungere like godt som vanlige nettbrett, og verken være tyngre eller tykkere. Dessuten må tastatur og pekeplate fungere like bra som på en vanlig PC, for slett ikke alle ser poenget med berøringsskjerm når man jobber i "PC-modus".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer