Foto.no-brukeropplysninger på avveie

Hackere har fått tilgang til brukeropplysninger om over 100.000 norske brukere.

Det norske nettstedet foto.no melder i dag om at brukerdata kan være på avveie og oppfordrer medlemmene til å bytte passord.
Det norske nettstedet foto.no melder i dag om at brukerdata kan være på avveie og oppfordrer medlemmene til å bytte passord. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VARSEL: Brukerdata kan være på avveie er oppslaget på det populære fotonettstedet foto.no i dag.

Nettstedet har over 100.000 registrerte medlemmer, der de aller fleste er nordmenn. Det bekrefter eier David Bruun-Lie for DinSide.no.

I det samme oppslaget ber redaksjonen om at alle medlemmer må opprette nye passord, og det advares i tillegg mot en svindel-epost som tilsynelatende kommer fra foto.no om at brukerne må verifisere epostadressen sin.

Redaksjonen understreker i meldingen at brukerdata kan være på avveie, og peker på at dette er et tiltak som er gjort for å være på den sikre siden.

HENGER SAMMEN: Norsk nettbutikk-leverandør hacket - les mer hos ITavisen

Forummedlemmer har fått epost

I nettstedets forum ser det imidlertid ut til at situasjonen er mer alvorlig. Enkelte brukere har hatt epostkorrespondanse med den angivelige hackeren der det fremkommer at foto.no har lagret brukernes passord i klartekst (i en egen passordklar-tabell), og at hackeren sitter på et duplikat av hele brukerdatabasen, inkludert epostadresse, passord, navn, adresse etc.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer