Flickr reduserer gratis lagringsplass

Fra 1.000 gigabyte til 1.000 bilder

Har du lagret mange bilder hos Flickr uten å betale, må du rydde opp.

POPULÆR: Flickr har i mange år vært blant de mest brukte fototjenestene på nett, men nå har gratisbrukerne fått en kjedelig beskjed. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
POPULÆR: Flickr har i mange år vært blant de mest brukte fototjenestene på nett, men nå har gratisbrukerne fått en kjedelig beskjed. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Nettjenesten Flickr var i mange år den foretrukne for fotografer som ville vise frem bildene sine til resten av verden, og for fem år siden kom selskapet med et solid frieri: 1 terabyte gratis lagringsplass i nettskyen.

Med en typisk bildestørrelse på 4-5 MB per fil, tilsvarte det drøye 200.000 bilder i full oppløsning – milevis foran konkurrerende tjenester på den tiden, selv om Google kort tid etterpå lanserte Google Foto som en egen tjeneste, der du med visse begrensninger (bilder over 16Mp og video over 1080p blir nedskalert) kan laste opp ubegrenset med bilder og video uten å betale for deg.

Kraftig reduksjon av gratistilbudet

Yahoo! kjøpte Flickr i 2005, men solgte tjenesten tidligere i år til den konkurrerende tjenesten Smugmug. Og nå har de nye eierne besluttet at Flickrs gratistilbud skal innskrenkes kraftig:

Der man tidligere fikk 1 TB gratis lagringsplass, er den nå blitt begrenset til 1.000 bilder.

Om du trenger mer enn det, tilbyr tjenesten en pro-utgave med ubegrenset lagringsplass for 50 dollar i året (drøye 400 kroner), som også inkluderer visningsstatistikk og den slags.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer