Fra 486 til Pentium II på PCI-kort

Å oppgradere en gammel PC kan fort bli like dyrt som å kjøpe ny. Men til neste år kommer det en helt ny PCI-basert løsning på dette problemet.

Fra 486 til Pentium II på PCI-kort
Publisert

I en gammel PC er det mange komponenter som kan oppgraderes for å øke ytelsen. Du kan sette inn mer minne, skifte til en større og raskere harddisk og sette inn et raskere grafikkort. Dessuten vil du ofte vinne mye på installere Windows på nytt og rydde opp i alle filene.

Men når dette er gjort har du møtt veggen. Da er det bare de dyre og omfattende alternativene som står igjen. PCen må få ny prosessor, og da må hovedkortet byttes ut. Nye minnebrikker må til og kanskje du skulle spandere et nytt AGP-skjermkort i samme slengen. Det ene tar det andre og plutselig sitter du der med 1,7 PCer – mer eller mindre i deler.

Ny løsning på trappene

Evergreen Technologies, som lenge har levert forskjellige varianter av prosessoroppgraderinger, kommer nå med en helt ny løsning på dette problemet. De holder på å utvikle et PCI-kort med prosessor i Pentium II-klassen. Dette vil også inneholde minne, slik at det er bare å sette i kortet, starte maskinen, installere programvaren og ta en omstart – så er maskinen klar til bruk. Ytelsen vil nå være mangedoblet, hvor mange ganger er selvfølgelig avhengig av hva som satt i maskinen i utgangspunktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.