Fra dusj til Idol med Microsoft

Det forskes på mye, blant annet musikk. MySong lager automatisk musikk til dine egne sangstrofer.

Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til språket, som dreier seg om å kommunisere om konkrete ting, har menneskene til alle tider også laget musikk. Musikk har stor plass både i den private hverdagen og i sosiale, rituelle sammenhenger og dreier seg i bunn og grunn om alt det som ligger utenfor ordene, både før de oppstår og etter, der ord ikke lenger strekker til.

Musikk kan være enkel og komplisert, akkurat som oss selv. Ambisjonene er forskjellige, noen dyrker det enkle og umiddelbare, mens andre strever i årevis etter det sublime uttrykk.

En annen grunnleggende menneskelig egenskap er bruk og utvikling av verktøy, for å erstatte slit, gjentakelse og avhengighet av flere mennesker.

Datamaskinen er det hittil mest avanserte verktøyet vi har laget, og anvendelsesområdet utvides hele tiden. Noe som alltid har utfordret mange forskere er å prøve å knekke koden til det som regnes som forbeholdt kreative mennesker.

Musikk er et slikt område, og det finnes mange forsøk på programvare som lager musikk. Grunnene til at dette ikke har vært den store suksessen er mange, den viktigste er kanskje at den er helt unødvendig, at det er en løsning på et ikke-problem. Det lages så mye musikk på alle ambisjons- og kvalitetsnivåer at det problematisk å velge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer