Fra DV til DivX på en-to-tre

Utviklerne bak DivX-formatet har endelig laget et verktøy som gjør det enkelt å konvertere videofiler til formatet.

Fra DV til DivX på en-to-tre
Publisert
Sist oppdatert

Dr. DivX er et lite program som lar deg konvertere videofiler til DivX-format ved hjelp av enkle veivisere. DivX-formatet kalles ofte for "filmens svar på MP3", og er i praksis en metode for å krympe videosignaler slik at de opptar minst mulig plass - og samtidig opprettholde god kvalitet. Vi har skrevet om DivX en rekke ganger tidligere, blant annet i denne artikkelen.

På grunn av populariteten til formatet begynner nå flere og flere produsenter av DVD-spillere å bygge inn støtte for DivX. Vi har allerede testet én av de første spillerne på markedet, Kiss DP-450.

Enklere og raskere

Med Dr. DivX kan du konvertere en rekke videoformater, deriblant MPEG1/MPEG2/MPEG4/AVI (inkl DV-AVI)/WMV, til DivX 5.05. Har du DV-kamera, TV-kort, webkamera, videoredigeringskort eller videoinngang på skjermkortet, kan du komprimere videosignalene på direkten.

Det er også mulig å bruke diverse filtre, og klippe og strekke bildet. I følge utviklerne skal programmet også være langt raskere enn andre, tredjepartsløsninger på markedet.

Dr. DivX foreligger foreløpig kun i beta, og en 15-dagers versjon kan lastes ned gratis fra denne siden (5,75 MB). Der finner du også mer utfyllende informasjon om programmets funksjoner og bruksområder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer