Fra DVD til Internett?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg fosøker å overføre en musikkvideo fra DVD til et format jeg kan bruke til å distribuere den på nettet med. Til nå har jeg oppdaget at Xvid er mye brukt, og forsøkte å kode over til denne. Men jeg finner ingen nettsider eller instriksjoner for oss som ikke er "hackespetter" - kan du hjelpe?

Hvorfor skal det være så sinnsykt vanskelig å rippe video? Lyd-ripping klarer joetterhvert alle, krever kun et tastetrykk i f.eks iTunes eller Windows MediaPlayer.

Hilsen Knut

Datadoktoren svarer

Hei,

Hvis det virker frustrerende å kode om video fra det ene formatet til den andre på PCen skyldes det nok egentlig at det ikke finnes noen konkret standard for hvordan det gjøres enda, og at utviklingen går unna i rasende fart.

Xvid gir som du sier kanskje den beste kvaliteten per megabyte i dag, men er vanskelig å sette seg inn i. Det skyldes alle variablene du må tenke på når du koder; som størrelsen, visningshsatigheten (bilder i sekundet), lydkvaliteten og fargedybden - som alle bidrar til det vi kaller "bitraten," altså hvor mye båndbredde filen bruker per sekund, og til slutt til selve størrelsen på filen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer