Fra DVD til mobile enheter

Disse programmene fikser biffen.

De fleste mediespillere kan nå spille av levende bilder. Foto: Pål Joakim Olsen
De fleste mediespillere kan nå spille av levende bilder. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Muligens har du i løpet av de siste månedene kjøpt deg en ny videospiller.

For - det er stadig flere enheter som har støtte for å spille av video. Både iPod og iPhone, HTC Touch, PSP, Creative Zen og flere andre er etter hvert blitt så avanserte at de ikke lenger bare spiller musikk.

Det ironiske er at tilgjengeligheten på "bærbare" filmer er ganske lik null, med mindre du regner med nedlasting av piratkopierte filmer.

>> Les også: Programmene som knekker DVD-koden

Imidlertid har de fleste en DVD-samling stående i hylla, og det finnes programmer som lar deg dytte inn en DVD-plate i maskinen, trykke på et par knapper og få en videofil tilbake som du kan laste over på MP3-spilleren, telefonen eller hva det måtte være.

Her er et par godbiter:

DVD Catalyst Free - ett klikk

Vil du ha det enkelt, er det lite som slår dette programmet. Du setter inn plata, starter programmet og velger hva slags enhet du vil konvertere til. Deretter er det bare å sette i gang konverteringen.

DVD Catalyst Free har også støtte for undertekster, som da "brennes" fast i filmen. Du huker av krysset for undertekst og velger språk. Når konverteringen er ferdig, overfører du fila til den bærbare enheten.

Programmet er gratis, men er kun tilgjengelig for Windows. Det finnes også en versjon som koster penger og gir deg en rekke muligheter for å fininnstille konverteringen.

URL: http://www.dvdcatalyst.com/

>> Les også: Gode og gratis mediespillere

Handbrake - også for Mac

Bruker du Mac, eller trenger litt mer kontroll på konverteringen, er Handbrake The weapon of choice, som Fatboy Slim ville ha sagt det. Handbrake er helt gratis, og vi har tidligere skrevet om programmet i denne artikkelen.

Du kan laste ned handbrake herfra: http://handbrake.fr/

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer