Fra fiber til mobil

Lyse og Altibox tilbyr TV, telefon og internett via fiber, nå kommer mobilen inn på arenaen.

Publisert
Sist oppdatert

Fiber gir deg mulligheten for det bredeste bredbåndet, er du kablet med fiber helt inn i stua er du sikret kapasitet for krevende tjenester som ikke en gang er påtenkt.

Men hvilke tjenester tilbyderne vil slippe til og hva de som drifter fibernettet kan tilby brukerne er fremdeles på et tidlig stadium. Løsningen som i dag tilbys av Lyse og andre samarbeidspartnere som f.eks. Viken Fibernett i Oslo-området heter Altibox, og gir brukerne TV (også HD), filmleie, internett og telefoni.

iMobil

Potensialet for flere tjenester og koblinger mellom disse er stort, og som et skritt på veien lanseres nå mobiltelefoni - iMobil. Det som er spesielt med løsningen er at den baserer seg på bruk av sømløs integrasjon av trådløst internett (WLAN) og GSM. Du kan dermed ringe når du er i en WLAN-sone, men fortsette samtalen selv om du beveger deg ut av WLAN-dekningsområdet og over i GSM-sonene.

I tillegg kan du bruke mobiltelefonen til å styre Altibox-funksjoner, en svært praktisk løsning er fjernbetjening av PVR. Da kan du ta opp programmet du ikke rekker hjem til, eller finner ut at du burde ha sett, selv om du befinner deg utenlands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer