Fra FM-radio til MP3 på direkten

D-Link er en fiks liten radio som kan lage MP3-filer av Norsktoppen på direkten. Overføringen skjer via USB, og prisen er ikke avskrekkende.

Noen vil sikkert også synes denne radioen er stilig? Foto: TK
Noen vil sikkert også synes denne radioen er stilig? Foto: TK Vis mer
Publisert

Er du på jakt etter en radio som skal brukes når du jobber med PCen, kan det godt tenkes at D-Link DSB-R100 vil være midt i blinken for deg. Dette er en liten radio som tar inn sendinger på FM-båndet på helt vanlig måte. Men radioen kan i tillegg konvertere musikk som sendes over eteren til MP3-filer du kan lagre og spille av fra din egen harddisk.

Enheten produseres av D-Link. Den norske importøren, Jotec, opplyser til DinSide at det ikke er sikkert at produktet vil bli å finne i norske butikkhyller. Men det trenger ikke å hindre deg fra å kjøpe radioen, hvis dette er aktuelt for deg. Produktet selges gjennom en rekke amerikanske web-butikker (f.eks. Beyond), og koster ca. 30-40 dollar (rundt 250-320 kroner). Med tanke på at radioen ikke er stort større enn en ishockey-puck, og antageligvis ikke veier mange grammene, blir fraktkostnadene neppe avskrekkende heller.

MP3 fra løse luften

Enheten knyttes til PCen via USB-porten og lydinngangen på lydkortet. Antennen er løs, slik at du også kan bruke andre og kraftigere antenner hvis du disponerer slike. Pakken har en programvare som lar deg søke etter/ skifte kanaler, lage en oversiktsliste over kanalene pluss diverse andre funksjoner. Radioen er i full stereo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer