Fra VHS til DVD

GUIDE: Hva skal du gjøre med alle de gamle filmene dine nå som DVD-spilleren har tatt over stuen? Vi gir deg en innføring i hvordan du konverterer analoge filmer til digitale DVD-plater.

Fra VHS til DVD
Publisert
Sist oppdatert

Nye formater er stort sett til alles beste, men det er ikke fritt for at en og annen filmstudiosjef gnir seg rått i hendende hver gang han tenker på dem. Da CDen kom for rundt tyve år siden, måtte alle kjøpe nye plater etter hvert som platespilleren forsvant, og i disse dager er det samme i ferd med å skje med videospilleren og DVD-formatet.

Men denne gangen er vi litt bedre forberedt; med en DVD-brenner og et TV-kort eller annen videoinngang på PCen får du med deg de gamle filmene til den nye tidsalderen - og vi viser deg hvordan.

Det mest åpenbare er selvfølgelig å bruke en DVD-opptager, som har sunket drastisk i pris i det siste. Den siste vi testet var nede i 2.000 kroner - og da får du såklart tatt opp mye annet rart også. Her tar vi derimot for oss hvordan du kan bruke PCen du allerede har til formålet.

Men du trenger ikke å gjøre det selv - klikk her for alternativene

Dette kan du forvente

Selv om det er ganske enkelt å konvertere den analoge VHS-videoen til en mpeg-fil på PCen og deretter legge den på en DVD-plate som du får sett på TVen, finnes noen skjær i sjøen også her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.