Fra VHS til DVD

GUIDE: Hva skal du gjøre med alle de gamle filmene dine nå som DVD-spilleren har tatt over stuen? Vi gir deg en innføring i hvordan du konverterer analoge filmer til digitale DVD-plater.

Fra VHS til DVD
Publisert
Sist oppdatert

Nye formater er stort sett til alles beste, men det er ikke fritt for at en og annen filmstudiosjef gnir seg rått i hendende hver gang han tenker på dem. Da CDen kom for rundt tyve år siden, måtte alle kjøpe nye plater etter hvert som platespilleren forsvant, og i disse dager er det samme i ferd med å skje med videospilleren og DVD-formatet.

Men denne gangen er vi litt bedre forberedt; med en DVD-brenner og et TV-kort eller annen videoinngang på PCen får du med deg de gamle filmene til den nye tidsalderen - og vi viser deg hvordan.

Det mest åpenbare er selvfølgelig å bruke en DVD-opptager, som har sunket drastisk i pris i det siste. Den siste vi testet var nede i 2.000 kroner - og da får du såklart tatt opp mye annet rart også. Her tar vi derimot for oss hvordan du kan bruke PCen du allerede har til formålet.

Men du trenger ikke å gjøre det selv - klikk her for alternativene

Dette kan du forvente

Selv om det er ganske enkelt å konvertere den analoge VHS-videoen til en mpeg-fil på PCen og deretter legge den på en DVD-plate som du får sett på TVen, finnes noen skjær i sjøen også her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer