Fra vinyl til CD

CDen ble lansert tidlig i 80-årene som et distribusjonsmedium for musikk, men først i den senere tid er den også blitt et medium for innspilling i de private sfærer. Vi har testet noen alternative løsninger for å få musikk fra vinylplater over på CD og gir deg våre erfaringer så langt.

Fra vinyl til CD
Publisert

Definisjonen av begrepet "innspilling" må tolkes svært romslig for å dekke den ganske omstendelige prosessen det er å "svi av" en musikk-CD: En innspilling foregår vanligvis i sanntid. Du starter opptaksmaskinen og serverer materialet som skal spilles inn.

Med CD-brenner på PC er dette bare begynnelsen. Det kan være en ganske omstendelig prosess å komme i mål og sitte igjen med en CD som oppfører seg slik du forventer av en musikk-CD.

Det hele avhenger av råmaterialet og ambisjonsnivået, og vår konklusjon er at det absolutt er å foretrekke å kjøpe en ferdig CD sammenlignet med å brenne selv basert på kassettopptak eller vinylplate. Dette forutsetter at musikken er tilgjengelig på CD, noe som slett ikke er en selvfølge. Da har du ikke noe valg, du må bruke din egen tid i stedet.

Nytt liv for vinylmusikk

Som mange andre har undertegnede en samling vinylplater som står stuet bort et sted og en platespiller som ikke har vært i bruk på noen år. Mange plater knytter det seg personlige minner til, å bla gjennom samlingen blir gjerne en liten tidsreise.

Noen ganger er det nesten pinlig å høre på musikk som var fantastisk og grensesprengende for 25 år siden. I dag låter mye amatørmessig og banalt, mens en del har beholdt sin sjarm. Noen album (gammelt vinylbegrep) er faktisk fremdeles svært hørbare, musikalsk sett. Vi plukket derfor ut en liten bunke med tanke på overføring til CD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer