Fra Willamette til Pentium 4

Intel meldte i går at deres nye prosessor som har gått under kodenavn Willamette endelig er blitt døpt, og barnet skal hete Pentium 4. Ingen overraskelser fra den kanten altså.

Fra Willamette til Pentium 4
Publisert

Pentium 4 vil bli tilgjengelig i andre halvdel av 2000 og vil bli lansert med en klokkefrekvens på 1,4GHz. Dermed plasserer den seg øverst i klassen for kraft-PCer. Etter hvert som Pentium 4 rykker nedover i prisklassene kommer den til å ta over for Pentium III som Intels viktigste prosessor. Intel regner likevel med at PIII vil være tilgjenglig for bærbare PCer frem til 2002.

Versjoner av Pentium 4 med 1,3 GHz og 1,4 GHz kommer først, mens 1,5GHz blir lansert i begynnelsen av 2001. De første utgavene vil bli produsert med 0.18 micron teknologi før de til neste år bli redusert til 0.13 micron. Det åpner for enda høyere ytelse.

Lynrask systembuss

Andre finesser vi kan nevne er at hastigheten til systembussen øker fra Pentium IIIs 133 MHz til hele 400 MHz på Pentium 4. i850 heter det nye brikkesettet som vil støtte Pentium 4. Dessverre har dette brikkesettet kun støtte for den utskjelte og foreløpig rådyre RDRAM-minneteknologien. Vi håper at Intel snur i tide og heller benytter DDR-SDRAM, men det ser stygt ut.

Navnet på server og arbeidsstasjonsvarianten av Willamette er ikke offentliggjort, men følger vel i samme kreative fotspor og blir sannsynligvis hetende Pentium 4 Xeon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer